Destinul din Amprentele Tale • descoperă scopul vieţii tale şi paşii pe care trebuie să îi urmezi pentru a-l realiza – Ronelle Coburn
Cu ajutorul acestei cărţi vei descoperi că scopul vieţii tale stă scris în amprentele palmelor. Pare dificil poate, dar autoarea ne oferă o metodă uşoară şi obiectivă de a descifra misterele ascunse în amprente. În doar 5 paşi uşori vei putea decoda şi înţelege abilităţile pe care le ai şi talentele rămase nedescoperite până acum. Vei descoperi cum să-ţi atingi adevăratul potenţial în carieră, familie sau orice alt aspect al vieţii şi vei putea să descoperi personalităţile celor din jurul tău, prin simpla analiză a palmelor.
Autoarea Ronelle Coburn practică citirea palmei de aproape 16 ani, iar în acest răstimp a descifrat amprentele şi vieţile a peste 12.000 de oameni. Deţine un cabinet particular unde face analiza palmelor şi face parte din Institutul International de Analiză a Palmelor.
Editura: Aquila
Autor: Ronelle Coburn
Traducerea: Larisa Bacrău
Format: 15 x 23 cm
Nr. pagini: 256
ISBN: 978-973-714-670-0
Partea întâi: CHEMAREA
1. Viaţa: Ceva neaşteptat ... 9
2. Amprente, Liberul arbitru şi Destinul ... 19
3. Decodează-ţi amprentele, descoperă-ţi destinul ... 35
Partea a doua: SCOPURILE VIEŢII, ÎN SFÂRŞIT!
4. Principalele zece Scopuri de Viaţă ... 57
Degetul Mare: rezultate ... 59
Maestrul rezultatelor (succes) ... 63
Maestrul relaţiilor de familie ... 73
Degetul arătător: Putere ... 83
Conducere ... 87
Trăirea Pasiunilor ... 98
Degetul mijlociu: responsabilitate ... 109
"Afaceri" ... 113
Mentorat ... 124
Degetul Inelar: Creativitate ... 136
Artist/Individualist ... 140
Inovator ... 153
Degetul mic: Comunicare ... 164
Mesagerul ... 169
Vindecător ... 179
5. Cele patru grupuri (auxiliare) de Scopuri ale Vieţii ... 191
Zece arcuri: maestrul Păcii ... 193
Şase sau mai multe arcuri cu punte: Maestrul înţelepciunii ... 206
Şase sau mai multe bucle: Maestrul Iubirii ... 218
Şase sau mai multe spire: Maestrul Serviciului ... 231
ANEXĂ ... 244
Bibliografie ... 252
pag. 22-23
...a schimbat felul în care se percep oamenii ca indivizi.
Acum că ne-am familiarizat cu aceste fapte, ele par obişnuite. Bineînţeles că amprentele noastre arată cine suntem fizic şi desigur imaginea unei amprente a ajuns să reprezinte ideea individualităţii. Semnele de pe amprentele noastre sunt semnătura noastră personală.
Dat fiind faptul că amprentele noastre spun foarte multe despre cine suntem fizic şi sunt considerate o reflexie a ADN-ului nostru, s-a bănuit că amprentele noastre pot dezvălui mai multe despre noi înşine în mod normal. Toate fenomenele au modele sa structuri identificabile - de la sunetele păsărilor la bătăile inimii sau la molecule - semnături unice care ne indică ceva despre firea esenţială. Se fac multe studii şi cercetări pentru a identifica aceste modele şi ceea ce ne indică despre noi şi despre lumea care ne înconjoară.
Dau frecvent peste citate care dezvăluie o legătură clară între amprente şi nucleul fiinţei noastre (modelele noastre interioare, unicitatea, semnături sau semne) care depăşeşte lumea fizică. Există o "intuiţie" colectivă care reiese despre amprente care le descrie ca misterul ce urmează să fie elucidat între ştiinţă şi conştiinţă, între trup şi suflet sau psihic. Şi ghici ce? Intuiţia colectivă este corectă şi misterul a fost deja elucidat.
Amprentele
Amprentele tale s-au format complet până a vârsta de cinci luni înainte de naştere şi rămân la fel tot restul vieţii. Indienii tribului Navajo au o zicală: "Spiritul Suprem respiră din suflarea vieţii şi urmele acestei suflări devin amprentele noastre." Sunt multe teorii despre motivul pentru care avem amprente si felul deosebit în care sunt dispuse tipurile de amprente şi se ştie multe despre cum se formează, dar nu există o concluzie ştiinţifică despre motivul pentru care le avem. Este genetică, mediul intrauterin, evoluţia fizică, elementul divin sau karma? Dacă amprentele noastre depind doar de genetică, atunci s-ar putea presupune că toţi membrii unei fa¬milii pot avea aceleaşi modele de amprente deşi cercetările arată des că nu este asa. Chiar si în familia mea mică, doi dintre noi avem tipuri şi modele de amprente complet diferite(dintre toate cele zece amprente) decât restul familiei. Deci trebuie să fie la mijloc ceva mai mult decât genetica.
Se pare că amprentele sunt o expresie unică a fiecărei persoane, atât pe planul identificării fizice, cât şi dincolo de aceasta, o expresie a unei stări principale preferate a fiecărei persoane. Şi de ce nu ar fi aşa? Nu-i aşa că totul despre o forma fizică a unei persoane ne spune ceva despre acea persoană? Se ştie foarte bine în ştiinţele biologice că mâna şi creierul sunt în strânsă legătură. Pe măsură ce strămoşii noştri au evoluat şi nu au mai mers în patru labe, mâinile au putut fi folosite liber pentru a manipula mediul înconjurător. Pe măsură ce strămoşii noştri încercau să ridice pietre, creierul a trebuit să aplice aceste încercări astfel capacitatea creierului s-a mărit. Apoi creierul i-a ordonat mâinii să lovească piatra şi creierul a aplicat această mişcare şi aşa mai departe. Pe măsură ce mâna umană s-a dezvoltat, creierul s-a dezvoltat şi el. (Pentru o explorare fascinantă a meditaţiei despre relaţia de nedespărţit dintre mâini şi creier şi despre a fi uman, vezi cartea lui Frank Wilson, The Hand)
Mâinile noastre sunt o expresie directă a activităţii creierului şi una dintre felurile principale în care interacţionăm cu lumea este prin folosirea mâinilor. Observaţi cum majoritatea oamenilor gesticulează cu mâinile în timp ce vorbesc pentru a scoate în evidenţă şi pentru a întări ceea ce încearcă să spună. Dat fiind faptul că o mare parte a creierului este dedicată mâinilor, este posibil ca atunci când privim amprentele şi mâinile cuiva să ne putem da seama multe despre felul în care o persoană gândeşte.
Când studiem mâini vedem că este aşa. Amprentele şi mâinile tale sunt ca un manual de utilizator pentru a te înţelege pe tine şi viaţa ta. Nu avem încă o concluzie despre motivul pentru care Vavem amprente, dar avându-le le putem studia. Semnificaţiile lor mai adânci se descoperă cu timpul.
Un nou model de conştiinţă
în 1979, după studiul a peste 12000 de perechi de mâini şi nenumărate ore de cercetare a amprentelor în bibliotecile medicale, Richard Unger, fondatorul Institutului Internaţional a Analizei Mâinii, a dezvoltat acest sistem de analiză a amprentelor. Azi, peste 150000 de oameni au avut amprentele analizate şi au fost instruiţi sute de oameni pentru a analiza amprentele pentru descoperirea Scopului Vieţii.
Amprentele reprezintă o hartă necunoscută înainte a conştiinţei umane care este separată de cea deja cunoscută a înţelegerii personalităţii în asociere cu psihologia tradiţională. Numim această parte a existenţei umane psihologia sufletului. Pentru o discuţie detaliată, vezi LifePrints de Richard Unger.
Este important să se înţeleagă că sunt trei părţi principale a psihologiei sufletului conectate între ele. Luate împreună, se numesc Planul Vieţii.
Aceste componente se combină pentru a crea formula unei vieţi împlinite.
Iată cum funcţionează împreună:...
pag. 238-239
De ce ţi-as spune ceva? Nu facem niciodată ceea ce vreau oricum!" (Sau când îi întrebi în cele din urmă ceea ce funcţionează pentru ei, ei pot ezita să aibă încredere în tine destul pentru a-ţi spune deoarece nu ai fost interesat de ei până acum.) Este foarte important să îţi pui întrebările Testului de Serviciu pentru a-ţi regăsi partea din tine care ştie exact ceea ce vrea şi apoi sa te serveşti. Este la fel de important să îi întrebi pe ceilalţi ce vor pentru a şti cum să îi serveşti cum trebuie dacă alegi să faci acest lucru.
"Mă servesc pe mine"
Una dintre obstacolele interne cu care ar trebuie să te confrunţi este aşteptarea inconştientă ca ceilalţi să te servească. In cele din urmă, tu le dai ceva, nu ar trebui să îţi dea ceva în schimb? Răspunsul este nu neapărat. De fapt, dacă aştepţi ceva de la cineva (fără o înţelegere scrisă sau vorbită), ca şi cum ar fi datoria sau obligaţia lor sau este în schimbul unui lucru pe care l-ai făcut pentru ei, atunci ai nevoie de un semn. Se face un sacrificiu, nu un serviciu. Atunci când te gândeşti sau spui !După tot ce am făcut pentru tine, asta mi-e răsplata!" observă că aşteptai ceva în schimb şi nu făceai un real serviciu. încercai să negociezi pentru ceva prin manipulare. O altă versiune a acestei situaţii este atunci când te aştepţi ca ceilalţi să îţi citească gândurile şi să te servească. ("Ştiu ce ai nevoie ceilalţi, nevoile mele nu sunt clare pentru ei?") O altă si¬tuaţie este să crezi că meriţi să primeşti de la ceilalţi constant, fără să dai nimic în schimb. ("Ceilalţi mă servesc, nu trebuie să îi servesc") Această situaţie duce la sclavie care se practică şi acum în multe zone ale lumii, 27 de milioane de oameni forţaţi să lucreze ameninţaţi cu violenţa. Vezi.
Provocări Externe (A face)
Atunci când începi să echilibrezi Serviciul faţă de tine sau Serviciul faţă de ceilalţi, sunt mai multe obstacole care pot apărea din lumea exterioară pentru a te provoca şi pentru a te ajuta să îţi dezvolţi abilitatea de a inova. Reţine că scopul tău de Maestru al Serviciilor nu îţi garantează un serviciu echilibrat. Trebuie să munceşti cât de bine poţi în timpurile şi circumstanţele în care trăieşti şi cu oamenii din viaţa ta şi e posibil ca toate cele trei să te înfrunte în mai multe feluri. Iată câteva provocări exterioare posibile.
"E greu să spui nu"
Iţi pui întrebările Testului de Serviciu şi unele au răspunsul "nu". Este una să ştii că ceva nu îţi face bine, sau celorlalţi sau nu vrei să faci acel lucru - felicitări pentru că îţi pui aceste întrebări! Este altceva atunci când îi spui cuiva "Nu" atunci când îţi cer sau se aşteaptă să îi ajuţi. Situaţiile din viaţă nu te ajută să îi refuzi pe ceilalţi, dar vezi dacă poţi exersa refuzul atunci când ştii că te vei sacrifica dacă vei spune da. Fă din asta un experiment. Fii pregătit ca ceilalţi să te dezaprobe.
"Nu le place când refuz"
Ceilalţi sunt obişnuiţi să obţină ceea ce vor şi de ce au nevoie prin tine. Ai fost un om care spune "da" pentru atât de mult timp încât sunt şocaţi atunci când spui nu. Provocarea ta este să rezişti atunci când cineva încearcă să te manipuleze să continui să te sacrifici pentru ei. Am auzit multe versiuni ale acestei situaţii de la clienţi, inclusiv linguşirea. ("Eşti mult mai bun decât mine la acest lucru!" " îţi ia mult mai puţin timp decât mie.") Sunt mulţumiri pentru sacrificiu. (Am avut o clientă a cărei soţ a facut-o să nu se mai gândească la propria ei carieră prin a-i mulţumi des pentru că a renunţat la cariera ei pentru a călători cu el pentru a lui.) Neputinţă prefăcută. ("Nu sunt suficient de puternic pentru a face asta." "Nu mă descurc!") Şi şantaj emoţional. ("Nu mă mai iubeşti!" "Erai atât de drăguţ." "De ce nu vrei să mă ajuţi?" "Eşti atât egoist! Nu te gândeşti numai la tine!")
Dacă acesta este scopul tău, sunt sigură că poţi da mai multe exemple despre cum încearcă ceilalţi să tot fie "serviţi" de către tine, chiar şi atunci când nu îţi face bine ţie, lor sau nu vrei să o faci. Vestea bună este că atunci când alegi serviciul şi refuzi sacrificiul, nu mai permiţi oamenilor să te considere drept bun sigur şi ar putea în cele din urmă să înveţe să te respecte pentru că te serveşti pe tine şi să te aprecieze atunci când alegi să faci ceva pentru ei.
Intervenţie/amestecul în treaba celorlalţi
Una dintre provocările scopului de Serviciu este să te gândeşti înainte să sari în ajutorul cuiva fără să ţi-o ceară. Este una să efectuezi manevra Heimlich pe cineva care se sufocă, este alta să legi şireturile copiilor tăi pentru totdeauna doar pentru că nu se pricep sau când cineva care te întreabă cum să facă ceva la calculator si tu să preiei controlul. Vrei să te simţi util. Eram la o conferinţă anul trecut şi era o coadă lungă de oameni care aşteptau să mă vadă încât formularul pe care clienţii mei trebuia să îl completeze pentru a se înscrie a fost trimisă de la om la om. Nu era o problemă. Dar apoi foile s-au amestecat şi când s-au ajuns înapoi la mine, am stat puţin până le-am aranjat. Un client care a observat că eram copleşită, a luat hârtiile şi a început să le aranjeze - când nu ştiam care era ordinea lor. De fapt, le-a încurcat şi mai mult şi credea că mă ajută. Nu putea să se abţină de la "a servi" şi a intervenit în treaba mea în detrimentul meu şi al timpului pierdut pentru cei care aşteptau. Odată ce m-am uitat la amprentele ei, avea Scopul vieţii de Servicii. Am avut o altă clientă care tocmai se...