Telefon: 0723 370 540

Studiul China • colecţia de reţete a vedetelor reţete vegetariene integrale de la bucătarii voştri favoriţi - LeAnne Campbell, T. Colin Campbell

Studiul China • colecţia de reţete a vedetelor reţete vegetariene integrale de la bucătarii voştri favoriţi - LeAnne Campbell, T. Colin Campbell

36,00 RON 40,00 RON
Disponibilitate: În Stoc
 Cu participarea maeştrilor voştri gastronomi favoriţi şi a autorilor voştri favoriţi de cărţi de bucate, Studiul China – Colecţia de reţete a vedetelor include feluri de mâncare de la Lindsay S. Nixon, autoarea seriei de cărţi Happy Herbivore; de la...
Cu TVA: 36,00 RON
Cod produs: carte

 Cu participarea maeştrilor voştri gastronomi favoriţi şi a autorilor voştri favoriţi de cărţi de bucate, Studiul China – Colecţia de reţete a vedetelor include feluri de mâncare de la Lindsay S. Nixon, autoarea seriei de cărţi Happy Herbivore; de la Del Sroufe, autorul bestsellerului New York Times Furculiţe în loc de cuţite – Carte de bucate; de la Laura Theodore, gazda emisiunii Jazzy Vegetarian de la PBS; şi de la cercetătorul de top în nutriţie, dr. John McDougall. Toţi urmează principiile alimentare recomandate de cartea Studiul China. 
   Chiar şi mai bine, cu feluri delicioase precum burgerii din năut de la Dreena Burton; îngheţata de ciocolată cu mentă de la Heather Crosby; salata de quinoa Fiesta de la Christy Morgan; şi fettuccine cu ciuperci de la Christina Ross, această colecţie de reţete este potrivită pentru orice eveniment sau poftă.

Editura: Adevăr Divin

Autor: LeAnne Campbell, T. Colin Campbell

Format: 16,5x21,5 cm.

Număr de pagini: 288

Greutate: 485 gr.

Anul apariției: 2015

ISBN: 978-606-8420-90-5

Cuvânt înainte ... 9

   PÂINE ŞI BRIOŞE

Franzelă cu mere ... 15
Pâinea cu banane a mamei ... 16
Pâine de porumb ... 18
Pâine din porumb şi quinoa ... 21
Brioşe cu afine lassy ... 22
Brioşe cu afine şi banane ... 23
Brioşe cu zucchini şi dovleac de vară ... 24

   FELURI PENTRU MIC DEJUN

Granola cu turtă dulce ... 28
Granola cu portocale şi pepite ... 31
Batoane cu ovăz, fulgi de ciocolată şi seminţe de dovleac ... 32
Mic dejun cu cartofi dulci ... 35
Couscous cu fructe de pădure ... 36
Seminţe de in cu stafide şi scorţişoară ... 37
Parfait cu afine şi chia ... 38
Musli peste noapte ... 40
Terci de porumb ... 43
Frittata cu porumb proaspăt şi zucchini ... 44
Bol tex-mex ... 45
Budincă de chia cu fructe de pădure şi cardamom ... 46
Budincă cremoasă de orez ... 48
Cel mai bun sirop de curmale ... 51
Terci de ovăz cu rubarbă ... 52
Fulgi de ovăz cu topping de afine ... 55
Smoothie de lămâie şi lămâie verde ... 56
Smoothie de portocală şi grepfrut ... 59
Smoothie de morcov şi papaya ... 60

   APPERITIVE ŞI SALATE

Ceviche proaspăt ... 64
Vinegretă magică din sos de mere ... 67
Vinegretă cu rodie ... 68
Migdale picante ... 71
Salată de kale confetti ... 72
Salată de kale festivă ... 75
Salată de kale ... 76
Salată de paste soba ... 79
Salată Caesar, în stil jazzy ... 80
Dressing de salată Caesar ... 82
Salată de quinoa cu fistic şi coacăze ... 83
Salată de quinoa fiesta ... 85
Salată proaspătă cu porumb ... 86
Salată cu nuci şi morcovi ... 89
Salată cu susan ... 90
Salată cu papaya verde ... 92
Salată tropicală ... 95
Salată de năut şi spanac ... 96
Ciuperci umplute cu pesto ... 98
Pastă picantă de năut ... 99
Hummus cu usturoi şi roşii ... 100

   SUPE ŞI CHILI

Cea mai bună supă de dovleac plăcintar ... 104
Supă de fasole neagră cu cartofi dulci ... 106
Supă de morcovi ... 109
Supă cremoasă de broccoli ... 110
Supă cremoasă de conopidă ... 113
Totul minestrone ... 114
Supă fină de linte ... 117
Gazpacho de ananas şi castravete ... 118
Chili cu linte roşie ... 119
Chili cu cartofi dulci şi kale ... 120
Supă de mazăre galbenă şi cartofi dulci ... 121

   BURGERI, SENDVIŞURI ŞI TACO

Burgeri rapizi ... 124
Burgeri din năut ... 127
Sendvişuri barbecue cu ciuperci ... 128
Wrap-uri cu portobello în stil asiatic ... 131
Taco cu fasole adzuki ... 132
Mirodenii pentru taco ... 133
Taco cu năut ... 134
Taco cu linte, kale şi quinoa ... 136

   FELURI PRINCIPALE

Aloo gobi ... 141
Tocană barbecue cu mazăre ... 142
Ratatouille cu năut la cuptor ... 145
Dal din linte şi mere ... 146
Franzelă din linte ... 148
Sos marinară cu linte ... 151
Marinara lui tata ... 152
Spaghetti cu chiftele de grâu ... 154
Macaroane cu ardei şi broccoli ... 157
Fettuccine cremos ... 158
Fettuccine cu ciuperci ... 161
Stroganoff savuros cu ciuperci ... 162
Pho vegetarian cu legume ... 165
Sos din ceapă verde şi arţar ... 166
Varză de Bruxelles şi kale cu sos miso-dijon ... 169
Şniţele din vinete în crustă de migdale ... 170
Friptură de conopidă cu sos dulce de ardei ... 172
Mămăligă cu vinete ... 175
Tabbouleh ... 176
Quinoa hurry curry ... 178
Legume cu lapte de cocos ... 179
Curry thailandez cu ananas ... 181
Orez cu ananas ... 182
Orez vegetarian jicama ... 184
"Orez" cu nuci, merişoare şi dovleac ... 187
Orez cu fasole ... 188
Franzelă din fasole ... 191
Budincă cu fasole ... 192
Lasagna de la chef AJ ... 194
Parmezan vegetal ... 196
Enchilada strata ... 197

   GARNITURI

Conopidă cu cremă de migdale ... 200
Sparanghel cu sos hollandaise vegan ... 203
Varză chinezească în sos de ghimbir ... 204
Morcovi rumeniţi cu chimen şi piper roşu ... 207
Fasole verde cu morcovi şi suc de portocală ... 208
Varză de Bruxelles cu dovleac ... 211
Cartofi cu curry ... 212
Pastă din merişoare ... 214
Chutney din nucă de cocos ... 215
Kimchi cu ridiche albă ... 216
Ton vegetal ... 217
Salată jicama cu dressing din seminţe de mac ... 219
Salată cu coriandru şi lămâie ... 220
Crutoane din pâine ... 221
Legume cu frunze verzi rumenite ... 222
Legume verzi cu ghimbir ... 225
Frunze de muştar ... 226
Curcubeu ... 229
Piure cu păstârnac ... 230
Cartofi dulci umpluţi dublu copţi ... 231
Cartofi dublu copţi ... 232
Inele de ceapă coapte ... 234
Chipsuri din kale la cuptor ... 236
Chipsuri din tortilla coapte ... 238
Sos pentru nacho ... 239

   DESERTURI

Acadele de ciocolată cu nuci şi curmale ... 242
Pernuţe din nucă de cocos ... 244
Clafouti ... 246
Cremă de pere ... 247
Banane coapte de vis ... 249
Prăjiturele cu căpşune ... 250
Budincă de chia şi dovleac pumpkin ... 252
Ganache cu zmeură ... 255
Negresă cu cartofi dulci ... 256
Prăjiturele cu unt de arahide şi jeleu ... 259
Tort mousse de ciocolată şi mentă ... 260
Trufe cu unt de arahide ... 261
Mini-tarte cu unt de arahide ... 263
Îngheţată de ciocolată cu mentă ... 265
Plăcintă uşoară de duminică ... 266
Plăcintă cu afine ... 269
Îngheţată pe băţ cu afine ... 270
Îngheţată italiană cu sirop de lămâie ... 273
Şerbet de lămâie şi fructe de pădure ... 274
Şerbet de mango ... 277
Shake din papaya ... 278
Desert crocant cu mere şi merişoare ... 280

ANEXE
Unităţi de măsură ... 283
Simboluri dietetice ... 284
Valori nutriţionale ... 285

pag. 21-22

   PAINE DIN PORUMB SI QUINOA

   SE OBŢIN 8 PORŢII    

   REŢETĂ DE JOHN ŞI MARY MCDOUGALL

1 cană apă
1/2 cană quinoa uscată
1 cană mălai
1/2 căni faină integrală
1 lingură praf de copt
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
1/2 linguriţă sare de mare
1/2 cană boabe de porumb
1/2 banană coaptă
3/4 cană lapte de soia
1/4 cană sirop de arţar sau nectar de agave
3 linguriţe înlocuitor de ou (vezi pontul de la pag. 18) şi 4 linguri apă caldă, amestecate

   1. Fierbeţi apă, adăugaţi quinoa uscată, reduceţi focul, acoperiţi şi gătiţi circa 15-20 de minute, până când apa dispare, iar quinoa este umflată. Lăsaţi deoparte până preparaţi restul ingredientelor.
   2. Într-un bol, combinaţi mălaiul, făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sarea, apoi şi boabele de porumb.
   3. În alt bol, sfărâmaţi banana, apoi adăugaţi laptele, siropul sau nectarul, şi amestecul de înlocuitor de ou.
   4. Combinaţi ingredientele uscate cu cele umede.
   5. Încorporaţi quinoa gătită. Mixtura va avea o consistenţă oarecum groasă.
   6. Aşezaţi într-o tavă şi coaceţi la 175 grade Celsius pentru 25-30 de minute. Lăsaţi la răcit 10 minute înainte de a tăia.

   BRIOSE CU AFINE LASSY

   SE OBŢIN 10-12 BRIOŞE
 
   REŢETĂ DE DREENA BURTON

   Lassy este un termen afectuos pentru melasă în Newfoundland, unde am crescut. Aceste briose combină condimente calde cu afine zemoase într-un aluat fin - un deliciu perfect alături de o cană de ceai sau una de lapte de migdale cu vanilie!

2 1/4 căni faină integrală
1/4 cană zahăr nerafinat
2 linguri praf de copt
1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
1/4 linguriţă sare de mare
1 linguriţă scorţişoară măcinată
1/2 linguriţă ienibahar măcinat
1/4 linguriţă ghimbir măcinat
2 linguri melasă
1/2 cană sos de mere neîndulcit
1/3 cană sirop de arţar
3/4 cană lapte vegetal
1 linguriţă extract de vanilie
2/3-3/4 cană afine (vezi pont)

   1. Preîncălziţi cuptorul la 175 grade Celsius.
   2. Într-un bol larg, combinaţi ingredientele uscate, alături de praful de copt şi bicarbonatul de sodiu. Amestecaţi până sunt bine combinate.
   3. În alt bol, amestecaţi mai întâi melasa cu sosul de mere, apoi mixaţi şi siropul de arţar, laptele vegetal şi vanilia.
   4. Adăugaţi mixtura umedă la cea uscată şi amestecaţi uşor, iar la final încorporaţi afinele.
   5. Puneţi cu o lingură amestecul într-o tavă de brioşe, din care se pot obţine 10-12 bucăţi.
   6. Coaceţi circa 22-24 minute, până când o scobitoare introdusă în centru iese curată (brioşele mai mici au nevoie de mai puţin timp, iar afinele pot afecta timpul de coacere; vezi pont)

   PONT 
   Dacă folosiţi afine mari, congelate, poate fi nevoie să mai coaceţi 1-2 minute în plus. Dacă folosiţi afine mici, congelate, coaceţi circa 22-23 minute (puţin mai mult dacă faceţi numai 10 brioşe mari).


pag. 95-96

   SALATǍ TROPICALǍ

   SE OBŢIN 5-7 PORŢII

   REŢETĂ DE CHRISTY MORGAN

   Salata de faţă este preparată cu trei dintre felurile mele favorite de fasole, pe care îmi place să o gătesc de la zero.

1/2 cană fasole roşie, înmuiată 5-8 ore, sau o cutie de 450 grame prefiartă, scursă şi clătită
1 bucată de 2,5 cm algă kombu
1 mango, mărunţit
1/2 cană fasole albă, înmuiată 5-8 ore, sau o cutie de 450 grame prefiartă, scursă şi clătită
1/2 cană năut, înmuiat 5-8 ore, sau o cutie de 450 grame prefiert, scurs si clătit
Puţină sare de mare şi puţin piper negru
1 roşie mare, tocată (2 căni)
1 avocado, tăiat cubuleţe
Sucul de la o lămâie verde
1 linguriţă chimen măcinat
Puţin coriandru şi puţină scorţişoară măcinate

   1. Dacă aveţi un vas de gătit cu presiune, gătiţi împreună toate tipurile de leguminoase, alături de bucata de algă, apoi scurgeţi şi puneţi într-un bol mediu.
   2. Lăsaţi leguminoasele să se răcească puţin, apoi combinaţi cu celelalte ingrediente şi permiteţi 15 minute ca aromele să se combine. Mai adăugaţi sare dacă doriţi.

   PONT
   Fasolea şi năutul pot fi înmuiate în acelaşi recipient şi gătite în aceeaşi oală, împreună, fiindcă necesită cam acelaşi timp de preparare.

   SALATĂ DE NĂUT SI SPANAC

   SE OBŢIN 4-6 PORŢII

   REŢETĂ DE JOHN Şl MARYMCDOUGALL

   Aceasta este una dintre salatele noastre favorite, şi foarte des o mâncăm direct după ce o preparăm. Rezistă bine în frigider pentru câteva zile.

3 cutii de năut, scurs şi clătit
3 cepe verzi, tocate mărunt
2 căni frunze tocate de spanac
1/2 cană dressing italian, fără ulei
1/2 cană ardei roşu mărunţit
Piper negru proaspăt măcinat
1/2 cană ardei galben mărunţit

   1. Combinaţi năutul şi legumele într-un vas.
   2. Turnaţi dressingul peste şi amestecaţi bine.
   3. Condimentaţi cu piper proaspăt măcinat.
   4. Puneţi 1-2 ore la frigider, pentru aromă maximă.


pag. 216-217

   KIMCHI CU RIDICHE ALBA

   SE OBŢIN CIRCA 500 ML

   REŢETĂ DE ANI PHYO

   Ridichea coreeană mai este cunoscută drept tae baek sau moo în limba coreeană. Este mare, lungă de aproximativ 15 cm şi are vârful verde. Se găseşte în China şi Thailanda, ca şi în Corea.

1 linguriţă usturoi tocat
1/2 lingură sirop de agave
1 lingură ghimbir ras
8 căni ridiche albă tăiată cubuleţe
1/2 lingură pudră de chili sau de cayenne
1/2 cană ceapă verde feliată
1/2 lingură sare de mare

   1. Într-un mixer sau blender, sau cu ajutorului unui mojar şi a unui pistil, pisaţi usturoiul, ghimbirul, pudra de chili sau cayenne şi sarea.
   2. Adăugaţi siropul de agave şi amestecaţi bine până se obţine consistenţa unei paste.
   3. Puneţi ridichea şi prazul într-un bol. Purtând mănuşi, îmbrăcaţi ridichea uniform cu mixtura de usturoi.
   4. Umpleţi borcane de sticlă cu rezultatul obţinut şi strângeţi bine capacul. Aşezaţi-le într-un loc răcoros şi întunecat pentru 3-4 zile pentru a fermenta.
   5. Ţineţi la frigider după deschidere. Va rezista acolo câteva săptămâni.

   PONTURI
   Pentru o aromă ideală, este de preferat să folosiţi ridiche coreeană. Se găseşte în magazinele cu specific asiatic, sau puteşi cumpăra seminţe şi să le cultivaţi în propriile grădini. Ridichea coreeană este uşor diferită de ridichea daikon. Este mai butucănoasă şi mai rotundă, în vreme ce cea daikon este mai lungă. Ridichea daikon este totuşi mai comună.

   TON VEGETAL

   SE OBŢIN 6-8 PORŢII

   REŢETĂ DE CHRISTY MORGAN

   Veţi fi şocaţi de cât de delicios este acest ton, fără toate acele grăsimi saturate care se află în tonul real. Nucile sunt utilizate în loc de ton, fiindcă sunt bogate în acizi omega-3. Algele precum kelp şi dulse aduc o aromă marină, contribuind în acelaşi timp cu mulţi nutrienţi.

1 cană migdale, înmuiate 4 ore
1/2 cană nuci, înmuiate 4 ore
2 morcovi, raşi
2 tulpini de ţelină, tocate
Sucul unei lămâi
Sucul unei lămâi verzi
3 linguri granule de alge kelp
2 linguri fulgi de alge dulse
2 linguri fulgi de drojdie
2 linguri pătrunjel uscat
1 linguriţă sirop de arţar sau de orez brun
1 linguriţă coriandru
3 linguri sos de soia
1/4 cană apă, mai mult sau mai puţin, după gust

   1. Scurgeţi nuciferele, apoi amestecaţi-le într-un blender până ce se mărunţesc bine.
   2. Adăugaţi restul ingredientelor şi amestecaţi până obţineţi aproape o cremă. Asiguraţi-vă că încorporaţi bine toate ingredientele, şi nu vă rămân pe pereţii vasului în care amestecaţi.
   3. Serviţi cu biscuiţi sau bucăţi de pâine / lipie.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Nota: Rău           Bun